Getty Images Испания е лидер във ваксинацията срещу COVID-19 сред основните страни

...
Getty Images
Испания е лидер във ваксинацията срещу COVID-19 сред основните страни
Коментари Харесай

Испания е лидер във ваксинацията срещу COVID-19

 Getty Images Испания е водач във имунизацията против COVID-19 измежду главните страни от Европейския съюз, с помощта на непоклатимото доверие на популацията в нейната здравна система и във имунизациите, само че също по този начин и поради мощната фамилна взаимност.

Испания към този момент е ваксинирала напълно около 61 % от популацията си. За съпоставяне в Италия този дял е 58 на 100, във Франция е 56, а в Германия - 55 %. Данните са събрани от Агенция Франс Прес въз основата на информация от публични източници. Пиренейската страна се оправя по-добре и от страни отвън Европейски Съюз като Обединеното кралство (58,5 процента) и Съединени американски щати (малко над 50 процента).

Иначе над 70 % от испанците са получили най-малко една доза ваксина в случаите, когато за цялостен имунизационен цикъл са нужни две инжекции.

Тези данни вършат непотребни дебатите за ограничения като наложителна имунизация или здравен пропуск, провокирали митинги в някои европейски страни.

Един от " основните детайли " за триумфа във имунизационната акция в Испания е  " доверието в здравната система ", изясни за АФП Хосеп Лобера, професор по социология в Мадридския самостоятелен университет.

Той е член на националния комитет по имунизационната тактика и му е предоставена задача от управляващите да изследва по какъв начин испанците ще одобряват имунизацията.

Лобера и сътрудниците му са установили, че имат " предимство пред други страни, тъй като доверието във имунизациите като цяло и в частност в детските ваксини, обичайно е по-високо от това в други европейски страни.

Според изследване, осъществено в 15 страни от Импириъл колидж в Лондон и оповестено през юни, 79 % от испанците имат доверие във имунизациите против ковид, докато при американците този дял е единствено 62 на 100, при французите е 56, а при японците - 47 на 100.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР